Лидерката на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева очаквано оглави листата на Реформаторския блок за предстоящите избори за Европейски парламент. Веднага след нея се нареждат досегашният евродепутат и зам.-шеф на ДСБ Светослав Малинов, и водачът на СДС Божидар Лукарски.

Листата продължават останалите коалиционни партньори в Реформаторския блок - Корман Исмаилов, председател на НПСД, Николай Ненчев председател на БЗНС, Гергана Николова, член на гражданския съвет на Реформаторския блок, и Виктор Лилов. Последното място в листата по свое решение е заел Радан Кънев - лидер на ДСБ и говорител на блока.

"Тепърва ще осъзнаваме неустоимата сила на нашето единение", посочи Кунева и бе категорична, че листата на реформаторите е "най-добрата". Кампанията трябва да бъде позитивна, защото имаме какво да кажем, добави шефката на ДБГ.

"Въпросите "кой" и "защо" движат добрата част от българската политика днес, нашата най-голяма цел е да търсим отговорите, да предлагаме политически решения и да даваме оптимизъм на хората, че България е нормална европейска държава и нейните граждани заслужават нормален европейски живот", допълни Кунева.

В изявлението си на днешната среща, лидерът на реформаторите Радан Кънев подчерта, че България се нуждае от политическо избор, доверие и единство. Изказването му  на днешния съвет на РБ при утвърждаване на листите можете да видите тук.