Първата ракета на България Цветана Пиронкова прекрати  участието си на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Маями след катастрофална загуба с 0-6 2-6 от представителката на Германия Анджелик Кербер в среща от третия кръг на турнира.

Триумфът на германката бе частичен реванш за загубата от Пиронкова на финала на турнира в Сидни през януари, когато пловдивчанката завоюва първия си трофей от турнир на УТА.

Иначе днешната среща премина изцяло под диктовката на Кербер, която демонстрира отлично движение по корта. На противоположния полюс бе представянето на Цвети - колеблив севвис, плаха игра в нападение и никакви аргументи в защита.

Въпреки днешната неприятна загуба, Цвети все пак има поводи да бъде доволна от турнира в Маями - пловдивчанката за първи път в кариерата си достигна до трети кръг на надпреварата, осигури си чек за $27,685 и спечели нови 65 точки за ранглистата. Благодарение на спечелените точки тя ще напредне с пет места до №42 в света, като завръщането в Топ 40 изглеждадоста напълно реалистично.

Какво предстои за Цвети? Първата ни ракета ще има време да се възстанови от физическото и психологическо напрежение от отминалия турнир и на 7 април, заредена с нови сили, ще стартира участието си в Катовице (Полша), което е от категорията WTA International