Австралийските власти съобщиха, че един от самолетите, мобилизирани в търсенето на изчезналия малайзийски самолет, е забелязал в отдалечен район на Индийския океан дървен палет и колани или ремъци, предаде АФП. Предметите са били забелязани от цивилен самолет, който участва в търсенето на полет MH370 на Malaysia Airlines. Австралийските власти съобщиха, че това са първите обекти намерени в търсенето досега. 
„Част от описанието е дървен палет и няколко други предмета, които не са описани, и няколко колана в различни цветове около него, както и колани за затягане с различна дължина”, съобщи координаторът на мисията в австралийската служба за морска сигурност Майк Бартън. 
Експерти по авиационно дело посочват, че дървени палети са често използвани за опаковането на предмети в самолетите, каза Бартън и добави, че това може да е възможна следа.

Преди три дни отново имаше информация, че е възможно да са открити следи от изчезналия преди 15 дни пътнически малайзийски самолет. Австралийското правителство съобщи, че отломките са заснети от сателит. Официално потвърждение, че това е полет 370 нямаше.Парчетата бяха забелязани в Индийския океан, западно от Австралия. В последните часове търсенето от австралийска страна беше съсредоточено в район на над 2000 километра югозападно от град Пърт.

Най-големият обект, засечен в издирването на изчезналия малайзийски самолет, беше с големина 24 метра, предаде АФП. Предметът бил регистриран заедно с още един, по-малък, с помощта на сателит.