Сесил Каратанчева отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Франция след загуба с 1:2 сета (6:3, 1:6, 2:6) от американката Ирина Фалкони. Въпреки поражението българката остави забележителни следи на червените кортове във френската столица.

В Париж Сесил тръгна от квалификациите, където постигна три победи, а преди два дни поднесе една от изненадите на турнира и елиминира бившата №1 на планетата Йелена Янкович. С успеха си над сръбкинята Каратанчева си осигури завръщане в топ 100 на световната ранглиста.

За съжаление днес силите на Сесил не стигнаха срещу 85-ата в света Фалкони. Това бе първа среща на ниво WTA между двете тенисистки и по тази причина те стартираха срещата предпазливо и опознавателно. Което доведе до грешки и от двете страни на мрежата и началото на мача се превърна в дъжд от пробиви.

От деветте изиграни гейма в първия сет, седем бяха пробиви. Американката така и не успя да спечели гейм на собствен сервис, докато Каратанчева се справи с тази задача на два пъти, което се оказа и решаващо за изхода на сета. 

Във втория ролите се размениха. Сесил се пропука на начален удар, а американката бе безпощадна на собствен сервис. Фалкони увеличи мощта на ударите от основна линия, а късите ѝ топки матираха Каратанчева и българката съумя да спечели само гейм във втората част.

Наказателната акция на 25-годишната Ирина продължи и в третия сет. Родената в Еквадор Фалкони отпусна само два гейма на втората ни ракета и така си подсигури участие в третия кръг, където я очаква Юлия Гьоргес, изненадващо елиминирала Каролине Вознячки. 

По-късно днес на корт №17 във френската столица ще видим и другата ни представителка в турнира - Цветана Пиронкова. Пловдивчанката ще се изправи срещу  Дениса Алертова в мач от втория кръг. Очаква се двубоят да започне около 16:00 - 16:30 ч.