Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на силния турнир от сериите „Мастърс” 1000 в Маями, след като късно снощи загуби с 2:0 сета (7-6, 7-5) от Кей Нишикори. Това бе втори двубой между двамата, като в първия японецът отново се наложи с 2:0 сета (Шанхай 2013, първи кръг).

Любопитна подробност е, че тази загуба попречи на първата ни ракета да запише свой юбилей и Гришо остава с 99 спечелени мача сред професионалистите.

Иначе вчерашната среща между двамата таланти предложи изключително агресивен и динамичен тенис. Нишикори и Димитров доказаха, че неслучайно са считани от редица специалисти за следващите големи звезди на мъжкия тенис. Младите атлети играха на пълни обороти и показаха майсторски отигравания, както от основна линия, така и на мрежата. Това, което попречи на нашето момче да се поздрави с крайната победа бе липсата на концентрация в ключовите моменти –катастрофално изигран тайбрек и спад в края на втория сет, където бе пробит, след като водеше с 40-0.

Въпреки загубата обаче, Григор успя да защити спечелените през миналия сезон 45 точки, които му дават шансове отново да подобри класирането си си в ранглистата и да дебютира в Топ 15.

За Димитров предстои кратка почивка, след което се отправя към Монте Карло, когато на 14 април стартира Мастърс турнира, който официално откива клей сезона.