"За съжаление не е високо технологична инвестиция, но е добре дошла. Да я одобрим."

 

С тези думи премиерът Пламен Орешарски приключва заседанието на Министерския съвет на 19 март, когато се взема решение за подписване на меморандум за разбирателство между правителството и компанията "Мадара Юръп" АД, инвеститор в проектът за изграждане на курорта "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" край плаща Карадере. Това се вижда от стенограмата на заседанието, огласена на правителствения сайт.

 

Съживяването на позабравения проект, който датира още от 2008-2009 г., доведе до започването на нова вълна от протести на екозащитници в столицата.

 

На заседанието проектът е внесен за одобрение от икономическия министър Драгомир Стойнев, който го представя като инвестиция на стойност 105 млн. лв. за изграждане на три хотелски структури и зони за обществено обслужване на обща площ от 247 дка, предвиждаща създаването на 500 преки работни места.

 

Проектът ще се изпълнява в рамките на три години в периода септември 2014 - септември 2017 г., съобщава Драгомир Стойнев. Той оттегля предложението за създаване на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа на обекта, като обяснява, че това ще стане с друга инициатива.