Ефектът на скачените съдове отново се прояви в ЦСКА и "Левски". От години се знае, че марката "ЦСКА" е запорирана заради дълговете към НАП. Откупуването ѝ струва 4 милиона лева. Днес стана ясно, че от 7 април има запор и върху името и символите на "Левски". Поради същата причина. А може би това е била цената на лиценза на "сините".

Новината за запора бе обявена от Владимир Владимиров-Гугутката и Степан Хиндлиян, шефове на Националния фенклуб на "Левски", които днес дадоха брифинг, за да обяснят оттеглените оставки на НКП и на тръста "Синя България" от управителния съвет. 

"Очевидно в "Левски" има някакво задкулисие, защото от много дълго време в клуба витае много мистика, обяви Степан Хиндлиян. - Говори се с недомлъвки и нещата не се доизказват. По тази причина държим да сме в управлението на клуба, за да гарантираме прозрачност. Не искаме да управляваме, а да контролираме. Очевидно се готви смяна в собствеността и не знаем каква е тя. Много неща не се знаят в "Левски." Защо Батков в началото на кампанията обяви, че тимът трябва да се върне на неговия изконен собственик - феновете, а сега се говори за генерална смяна на собствеността в друга посока." 

"Има определени кръгове, които дърпат конците в различни сфери и те винаги са ясни. Без значение дали става дума за футбол или друго. Знае се кои са кукловодите в държавата. Футболът отдавна е превърнат в част от политиката", добави Хиндлиян.

Той отново назова исканията на Национален клуб на привържениците, които не са се променили от началото на годината:

"Искаме 15%, които ни бяха обещани. Това е следващото ни действие. Искаме отчетност, прозрачност и одити, тъй като в момента има неяснота около това, което се случва."

Запалянкото се извини за нанесените щети на стадион "Лазур" в Бургас след злополучния за "сините" финал за Купата на България срещу "Черно море" (1:2). 

"Извинявам се от името на феновете за чупенето на седалки в Бургас. Те бяха 14 хиляди и на някои хора им идва прекалено много шеста година без отличие. Сред привържениците на Левски има хора от всякакви обществени прослойки - от най-нисшата, до най-високата. Ако някой поеме ангажимент, че може да контролира емоциите на 15 хиляди човека, то той е истински лъжец. Ако някой има рецепта, с която да ни каже как да работим, по-добре да дойде и да ни каже".

Освен това той призова да не се свързват с организирани пътувания феновете на "сините", решили да се присъединят към протестите в Гърмен.

"Постоянно се пише по медиите, че в Гърмен се очакват фенове. Който е отишъл в Гърмен да изразява гражданската си позиция, го прави по собствено желание, а не с организирани групи", увери Хиндлиян.