Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов подписа дългосрочен договор с най-титулувания руски клуб - "Спартак" (Москва), съобщи официално сайтът на "червено-белите". Не се съобщава за какъв период точно е контрактът.

Досега Попето бе играч на "Кубан" (Краснодар), който закъса финансово. За подписа му спориха и други клубове.

"Това наистина е голямо събитие за мен, голяма крачка напред в моята кариера, заяви Попов за официалния сайт на московчани. - За "Спартак" знам много още от детството си, тъй като се интересувах от руския футбол. Естествено, помня играчи като Егор Титов, Дмитрий Аленичев и други добри. В тези години Спартак постоянно играеше в Шампионската лига. Това е най-големият клуб в Русия, най-популярният и за мен ще бъде огромна чест да защитавам червено-бялата фланелка. Имах още три-четири предложения, но когато "Спартак" прояви интерес към мен, веднага казах на ръководството на клуба си, че искам да играя само за този клуб."

"Преговорите протекоха бързо. Повтарям - новият ми тим е най-известния в Русия. Него го подкрепят милиони запалянковци в цял свят. Много ми харесва стадиона им - забележителна атмосфера. Имам три гола срещу Спартак, а сега ще правя всичко възможно, за да вкарвам на нашите съперници", казва още нападателят в интервюто.

Попов ще се присъедини  към новия си клуб след мача на националния отбор срещу Малта на 12 юни.