"Тоз човек ако открадне пет кила желязо, ще го осъдят три години. В каква държава живеем?! За педофила таванът е 5 години. Трябва да е доживот".

Това каза жител на циганският квартал "Максуда"  пред Би Ти Ви по повод трагичния инцидент, при който баща на момиченце на година и 9 месеца му нанесе побой и блудства с него.

Детето е в кома, в много тежко състояние с множество стари и нови травми. Има сериозна опасност за живота му. Момичето се намира в детското интезивно отделение на университетската болница "Света Марина”.

Въпреки че детето е било жертва на системно насилие, се оказва, че органите на реда не са знаели за това. Засега полицията и прокуратурата отказват коментар по случая.

Лекарите, които се борят за живота на момичето, са потресени от жестокостта. По тялото и главата на детето е имало множество травми и белези с различна давност. Една от лекарките - професор с дългогодишен стаж  се разплака пред камерата, докато казваше какво е видяла.

Майката на момичето също разказа, че мъжът й посягал и на нея. Тя дори показа пред камерата белези по тялото си от подобни инциденти.

В семейството има и предишни случаи на педофилия и насилие. Дядото на битото момиченце излежава присъда за блудство.

В полицията досега не са постъпвали сигнали за насилие в семейството. Продължават следствените действия, а бащата Мюмюш е задържан за 24 часа в ареста.

"Бащата да убият направо, смърт искаме", каза възрастна жителка на Максуда. Нейни комшии признаха, че ако Мюмюш се върне, е възможно да се стигне до лична саморазправа с него, защото всички имат деца.