Фронтменът на "Ъпсурт" Ицо Хазарта каза по Нова тв, че би пял на сватбата на Делян Пеевски, само ако последният е част от менюто. Така на шега известният рапър отговори на въпрос на водещите в предаването "Комбина" би ли пял на сватбата на депутата срещу много пари.

"Но няма да ме покани. Знам, че има много други... Едва ли до мен ще опре", каза хипхопърът.

Той призна, че фолкпевици още "напинят" да го канят в съвместни проекти. Ицо обаче разказа, че е пял за СДС и ДСБ навремето и не съжалява, но вече не би го направил.

На въпрос какво мисли за Иван Костов и Радан Кънев, той отговори, че двамата са доста различни.

"Специално за Костов...  Политическата професия е много важна и трудна и би трябвало, когато избираме политици, да гледаме каква работа вършат и какви решения взимат в политиката. Ние по някаква причина гледаме примерно какво обичат да ядат и дали разказват хубави вицове... Какъв спорт обичат да упражняват. И тия решения после дават резултат", каза фронтменът на "Ъпсурт".

Той бе помолен да коментира и прословутия финал на песента "Хипхоп", където се пуска гласът на Лютви Местан: "Точно този аспект на въпроса не е релевантен към политическата отговорност...", говори лидерът на ДПС, след което  Хазарта два пъти казва: "Тъпанар! Тъпанар!"

"Това беше един пасаж от едно интервю, което използвахме. Лютви Местан е добър служител и вероятно неговите началници са доволни от него. Едва ли на такива неща обръща внимание", коментира Хазарта.

Той обаче призна, че неведнъж са го канили да се включи в политиката "и от левия, и от десния спектър". 

"Но има един такъв момент – за да бъде човек полезен в политиката, трябва да има много сериозни знания и подготовка. И това, че някой умее да се изразява добре или че е разпознавам, съвсем не означава, че може да бъде полезен.

Ако е въпрос по някакъв начин да изкараш дивиденти, да – имало е. Аз и  в момента мога да го направя. Самото желание да помогнеш, не е достатъчно. Много хора си мислят и сега, че могат  да бъдат полезни, но едното желание не е достатъчно. Там трябва да бъде човек много подготвен, а аз не съм такъв", призна певецът и текстописец.

На въпрос как са изглеждали тримата от "Ъпсурт" в началото, той отговори: "Като излезли от една известна книга на Доньо Донев".

"Колкото и трудно да ни е било на всички българи, достатъчно е да видим какво се случва в Украйна, в Сирия, за да разберем, че не сме най-зле. Ние не си даваме сметка какво имаме. Нищо кой знае какво не ни се е случило", внесе оптимизъм Хазарта на въпрос за трудностите в живота му.

Запитан как не е тръгнал "по наклонената плоскост", след като в шоубизнеса са много изкушенията, той призна, че всъщност е бил тръгнал, а близките му са му помогнали да се върне обратно.

Фронтменът завърши с история за популярността си - как има парцел близо до София и един ден му се налагало гол до кръста да събира сено с гребло.

"... И идват една жена по пътя с детенце, много лъчезарни. И носят тефтерче и химикалка. А аз бях много изморен и викам:

- Добре бе, може ли тука поне да ме оставите малко на мира! Съжалявам, ама не виждате ли, че не е уместно...

А те останали като гръмнати:

- Много се извинявам, ние минаваме да събираме такса тука за пътя... 

Не ме питайте в тоя момент къде ми идеше да потъна. Хубаво е човек, като се помисли за нещо повече от другите, да му се случват такива работи, за да се осъзнае", каза с усмивка рапърът.