Популярното лице на протестите от февруари 2013 година Дончо Дудев е бил осъден да плати 3 хиляди лева заради хвърлените 3 яйца по членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) – днес КЕВР. На 25 септември 2014 година той замери тогавашния председател на регулатора Светла Тодорова. По-късно бе обвинен за хулиганство и осъден на първа инстанция.

„Не съжалявам за постъпката си. Вярвам, че това беше един справедлив протест. Това беше изява на гражданска позиция и протест“, каза Дудев пред Нова телевизия.

Според него всики в регулатора, както и в министерството на енергетиката са „една организирана престъпна група“. Той попита защо няма осъдени за милиардния дефицит в НЕК, за „нерегламентираната държавна помощ за мариците, за веи-тата, за „Белене“.

Ние плащаме, а те са покровителствани и защитавани от прокуратурата и съда. Управлява ни една организирана престъпна група“, каза още осъденият.

Дончо Дудев попита защо никой не носи вина „със своето име и своите подписи за дупката в НЕК, която ние плащаме“.

„Кой е виновен? Аз съм осъден на 3 хиляди лева, искам всички други, които са виновни, да бъдат осъдени. Искам да сме равни пред закона“.

Дудев заяви, че ще обжалва присъдата и ще си търси правата, „ако трябва и до Страсбург“. Той определи протеста си като политически, а не като хулиганство. И припомни популярния израз, че „в Италия държавата си има мафия, а тук мафията си има държава“.

„Малко им бяха яйцата. Не яйца, камъни ще летят по техните глави. Какво стана с Христо Бисеров, къде са Братя Галеви, какво стана с убиеца от „Соло“, къде е Брендо...“

Дудев каза, че е убеден в справедливостта на протеста си. До тук се стигнало благодарение на „бездействието и чадъра, който е над енергийната мафия“.

„Моите три яйца са нищожни на фона на милиардите, които се крадат от българската енергетика“.