Депутатът от БСП Румен Гечев и неговото Ауди придобиха изключителна популярност в социалните мрежи. Потребител във Фейсбук, чието име е Доня Тоня разказва история, станала в края на миналата седмица, в която Гечев и колата му са главни герои. Според разказа депутатът влязъл в конфликт с майка с количка, защото тя му пречела да паркира. Хиляди разпространиха в социалната мрежа този разказ:

"НАГЪЛ ДЕПУТАТ

Днес в 18.30 ч. пред 55-то СОУ в гр. София вицепремиерът в кабинета "Виденов", преподавател в УНСС, народен представител в 43-то Народно събрание и член на БСП проф. Румен Гечев реши да паркира мощния си автомобил на тротоара. Леко се изнерви, че тротоарът беше зает от „нахална“ пешеходка с детска количка. Народният представител нервно форсираше колата си, за да подкани младата майка да се махне от тротоара, върху който той паркира своето Ауди. Възмутена му направих забележка, а той започна да крещи, че нямало къде да паркира, а освен това той самият не бил виновен, тъй като и други шофьори паркирали на тротоара. Казах му, че действията на другите не го оправдават по никакъв начин, а той ме уведоми, че ще си прави каквото си иска. Тръгна да мести колата си едва когато видя, че извадих телефона си за да го снимам. Моля, споделете, защото не бива тези, които уж представляват народа, да си правят каквото искат".

Пред Клуб Z самият Гечев определи това като "елементарна политическа провокация". Той призна, че наистина снимката, която циркулира във Фейсбук е на неговата кола. Според Гечев обаче тази снимка отразява момент, в който той е бил спрял за кратко и дори е бил в колата.

"Аз имам две деца, внуче, това противоречи на здравия разум. Това е плитка провокация".

Това отговори Гечев на въпрос дали наистина по някакъв начин е влязъл в конфликт с минаваща по тротоара майка с детска количка. Той си спомни, че наистина е имало жена, която е снимала, но решил, че го прави, защото го е познала.