Нова вълна от протести срещу бетонните гета по Черноморието започват от днес, 25 март.

Следобед протестът срещу плановете за застрояване на местността Карадере се мести пред парламента. Всеки, който иска да им каже какво мисли за бетона в един от малкото останали девствени плажове, може да отиде пред Народното събрание, което ще заседава извънредно до 19 часа, призовават от фейсбук страницата "Да спрем застрояването на Карадере и Черноморието", която е харесана от 11 400 потребители в социалната мрежа.

Кампанията срещу строителството на хотелските комплекси ще продължи и през следващите дни. В сряда от 12 до 13 ч. в Министерство на икономиката и енергетиката екоактивистите ще внесат заявления за достъп до информация за подадените от "Мадара Юръп" документи и одобрения от правителстввото меморандум за разбирателство. На следващия ден - в четвъртък от 14 ч ще има протест на площад "Независимост", по време на заседанието на парламентарната комисия, която разглежда промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. На последното заседание точно тази комисия отхвърли предлужението на напусналия ГЕРБ депутат Светлин Танчев, който поиска забрана за застрояването на зоните А и Б в районите, които са от Натура 2000 и попадат в защитените зони от Директивата за местообитанията на Европейската комисия. Ако това предложение мине в пленарна зала, проектът за вдигане на хотелски комплекси в Карадере ще стане невъзможен.  

В неделя очакваме общонационален протест за Черноморието - цяла България трябва да каже СТИГА на презастрояването и заграбването, обявяват от фейсбук групата - и предупреждават: "Носете си чадъри, защото ще вали приятен пролетен дъжд и ще пръска... от Пеевските медии. Но току-виж в неделя слънцето изгряло".