Григор Димитров ще се завърне в отбора на България за купа "Дейвис" - неофициалното световно отборно първенство по тенис. Първата ни ракета пропусна последните два мача в състезанието, срещу Естония и Финландия, но е решил да вземе участие в битката срещу Гърция, съобщават от БФТ.

Днес капитанът на представителния ни тим Тодор Енев обяви състава на България. Освен на Григор, ще разчитаме още и на Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов и Динко Халачев, които бяха в състава и за мача срещу Финландия в Хелзинки в първия кръг.

"Оптимист съм за срещата в Атина. Имаме сили и възможности да победим. Присъствието на Григор е голям плюс за нас и голямо вдъхновение за всички в отбора. Лагерът преди двубоя започва днес в Българския национален тенис център", заяви капитанът Енев.

Припомняме, че през февруари националният отбор на България отстъпи с 2-3 победи при гостуването си на Финландия от първи кръг на втора Евро-африканска зона на купа "Дейвис" и предстоящите мачове срещу Гърция са решаващ плейоф за оставане в групата. Загубим ли, през следващия сезон ще се състезаваме в трета група, където са отбори като Албания, Армения, Сан Марино, Лихтенщайн, Македония, Малта и Турция.

Това ще бъде пети сблъсък между България и Гърция, като до този момент имаме само една единствена победа срещу състава на южната ни съседка, която е през далечната 1990 г. Следващите три двубоя приключват със загуби за нашите момчета - 1-4 през 1992 г., 0-3 през 1996 г. и 2-3 през 2000 г.

Срещата Гърция - България ще бъде на червени кортове в Тенис клуб "Илиопулис". Домакините още не са обявили официално своя състав, като срокът за това е до края на деня.