Ясни са всички полуфиналисти в държавното първенство по волейбол за мъже. След оспорван сезон и много размествания в таблицата, "Левси Бол", "ЦСКА", "КВК" Габрово и "Марек Юнион-Ивкони"се пребориха за място на полуфиналите.

Какъв беше пътят им дотук?

Първи за финалната фаза на надпреварата се класира амбициозният отбор от Габрово. Момчетата на Любомир Герасимов завършиха редовния сезон на второ място и по този начин в плейофната серия се изправиха срещу седмите в класирането - "Арда" Кърджали. Кърджалийци не затрудниха "евробойците" ни, като една от причините бе, че двама от основните играчи на "небесносините" претърпяха сериозни контузии. Така след две чисти победи, тимът от Габрово продължи напред за финалната четворка, където ще се изправи срещу "Левски Бол".

"Сините" достигнаха до тук след две трудни победи над новака в Суперлигата - "Добруджа 07". Втората среща бе особено драматична, като двубоят се реши в тайбрек. Волейболистите от Добрич поведоха с 9:5, но "сините" показаха класа, успяха да обърнат резултата и да се поздравят с крайната победа след 15:10.

Въпреки че момчетата на италианския специалист Джузепе Лорицио не стартираха сезона по най-убедителния начин, "сините" в момента са в страхотна форма и със сигурност ще гонят трофея в първенството. Те вече спечелиха Купата на България, но още едни златни медали навръх 100-годишния юбилей на клуба никога не са излишни.

Очаквано за финалите се класираха и хегемоните в родното първенство през последните две години - "Марек Юнион - Ивкони". Дупничани преминаха без проблеми през "Нефтохимик" на четвъртфиналната фаза. Този сезон момчетата на Найден Найденов изненадващо изпуснаха Купата на България и сега ще направят и невъзможното, за да спечелят златото в Суперлигата.

Техен съперник на полуфиналите ще бъде отборът на ЦСКА. На четвъртфиналите "червените" неочаквано отсраниха "Монтана", които завършиха сезона на 4-то място. Момчетата на Сашо Попов за пореден път доказаха, че не са отбор за подценяване, а неостаряващият Ивайло Стефанов показа нагледно на по-младите какво означават класа и непримиримост. 

Полуфиналните срещи започват на 30 март, а шампионът на България ще бъде излъчен на 6 април.