Софийският районен съд ще опита днес за трети път да разгледа жалбата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу бившия тв водещ, отскоро политик - Николай Бареков. Експремиерът съди Бареков за серия от обиди и лъжи, включително за това, че в национален ефир го е нарекъл "тъп".

Става въпрос за изказване на председателя на новозлюпената партия "България без цензура" в префаването "Дикоff" по Нова тв на 19 октомври. Тогава Бареков изговори много неща, но това, което е жеглано експремиерът е репликата по негов адрес "Ми той е тъп. Той по принцип е тъп".

В ефир Бареков попита и "кой истинският собственик" на футболния клуб "Левски" и сам направи връзката - Борисов. Направил внушение и че Нова тв също е собственост на бившия премиер, слух, който отдавна битува в общественото пространство.

Искът на Борисов е за 10 000 лева. Делото бе отлагано три пъти заради неявяване на лидера на "България без цензура".

Бареков очевидно не е никак притеснен, защото миналият месец повтори тезата си относно умствените качества на бившия премиер.

"Борисов и умен са две различни неща, че е тъп е тъп, мога да кажа спокойно. За красив – познавам жени, които си падат по 60-годишни мъже, така че най-вероятно минава за красив", заяви бившият тв водещ при посещение в Бургас.