Допреди два кръга „Реал“ Мадрид беше лидер в Примера дивизион, но „Кралския клуб“ вече е трети, на три точки зад лидера „Атлетико“ Мадрид и на две зад „Барселона“. „Белите“ изненадващо паднаха като гости на „Севиля“ с 1:2 и вече са в серия от две поредни загуби, след поражението с 3:4 от „Барса“ в Ел Класико през уикенда. Преди това „Реал“ бе в забележителна поредица от 31 мача без загуба във всички турнири.

Кристиано Роналдо с дежурния си гол даде аванс на мадридчани в самото начало, но с две попадения на колумбиеца Карлос Бакка „Севиля“ обърна мача и се доближи на шест точки от четвъртия „Атлетик“ Билбао, който има 56.

Лидерът „Атлетико“ Мадрид записа трудна домакинска победа срещу „Гранада“. Диего Коста отбеляза в 63-ата минута. Минималните победи се превръщат в запазена марка за „дюшекчиите“ през този сезон, както и желязната защита.

„Барселона“ рядко се задоволява да бие с един гол разлика. Този път в мрежата на „Селта“ попаднаха три попадения – две на Неймар и едно на Лео Меси. Каталунците са лидери по отбелязани голове с 88 в 30 срещи, втори е „Реал“ с 81.

В класирането „Атлетико“ води със 73 точки, пред „Барселона“ със 72 и „Реал“ със 70. До края битката се очертава да бъде много интересна, защото и трите отбора губят доста точки, а в последния кръг на шампионата „Барса“ приема „Атлетико“ на „Ноу Камп“. Двата отбора играят и на четвъртфиналите в Шампионската лига, за които се класира и „Реал“ Мадрид (ще спори с „Борусия“ Дортмунд).