Точно сега е моментът николайбарековата политическа сглобка да се сдобие и с бивш премиер. Такъв човек определено му липсва на стария журналист и нов политик.

Защото е илюзия, че ще вземе властта само с отпадъци, събрани по пътя след раздрънканите партийни каруци. Не стигат и зрелищните клетви в мъжка любов, предавани пряко в тв ефира. Личната харизма? Тя според социолозите се клатушка някъде около чертата за влизане в парламента. Но пък колко може да им се вярва на социолозите?

Съвсем друго би било, ако на Цензурата пристане истински бивш премиер. Следващите редове следва да се приемат като обосновано пред(по)ложение, което Бареков не бива да отминава с лека ръка! А ние доброволно се отказваме от авторските права.

Ренета Инджова е идеалното попълнение в дрийм тима на "България без цензура" по куп причини. Ето някои от тях:

Първо, тя е първата жена български  премиер - нищо, че бе само за три месеца и че бе назначена служебно на поста. В някои медии още я представят като българската Желязна лейди.

Второ, има силен характер - само за две години в националната статистика направи невъзможното. Там вероятно ще я споменават поне няколко петилетки. Във ведомство на възрастта на новата българска държава това никак не е малко.

Трето, в центъра на събитията е - измисленият от Инджова скандал с т. нар. фалшиви данни от преброяването си е напълно в търсената политическа стилистика. Хвърлят се кьорфишеци, голи твърдения се представят за доказателства, прави се скандал, в който друг е лошият.

Четвърто, политически е независима - Инджова не е била обвързана с нито една от големите партии и дори може да мине за ново неопетнено лице. За шеф на Националния статистически институт я назначи Бойко Борисов, но и той си имаше проблеми с нея. После природното бедствие се прехвърли на главата на Орешарски.

Пето, само след месец е безработна - скандалът с преброяването дойде в суперудачен момент.  Само след месец мандатът на Инджова свършва и няма нужда сега правителството да търси варианти как да я уволни. Само трябва да се моли да няма нови "разкрития". Което си е сериозен риск, но да му мислят управляващите. Интересно все пак как ще реагират, ако утре НСИ обяви, че данните за икономическия растеж са манипулирани и че всъщност икономиката ни е на сериозен минус.

Така че, Бареков, не я пропускай! Имаш уникалния шанс!