Ивет Лалова завърши втора в спринта на 200 метра на международен турнир по лека атлетика във Франция. Спринтьорката записа 23,04 секунди, а победителка стана Мари Хосе Та Лу от Кот д’Ивоар, която финишира за 22,91 сек. Трета се нареди Христина Стуи от Украйна с 23,20 секунди.

Състезанието мина при силен насрещен вятър, който попречи на състезателките да запишат по-добри резултати. В четвъртък Лалова ще направи първи старт в турнирите от Диамантената лига през този сезон - в Осло. 31-годишната българка, която вече има две победи в норвежката столица, ще стартира в спринта на 100 метра.

Междувременно националният рекордьор Георги Иванов се класира на четвърто място на гюле на турнира във Франция. Иванов завърши с 19,38 метра, които постигна при единствения си успешен опит при третата серия от тласкания.

Победител е представителят на домакините Гаетан Буки с 19,66 м, пред състезаващия се за Португалия българин Цанко Арнаудов с 19,62 м и Тюматай Дофен (Франция) с 19,49 м. 23-годишният Арнаудов направи рекорд на Португалия в средата на май с 21,06 метра на състезание в Лисабон.