Мислех, че „шопи със сопи, с пръти, с копрали, с търнокопи “ е останало в една поема... Обаче на хората просто им е писнало – това е простичката истина. И въобще не говоря за ония, които непременно участват в Луковмарш и уплътняват свободното си време с упражнения как да гледат страшно...

Веднъж спах на гости в един блок в един квартал. Просто отказах да повярвам, че отдолу има сватба във вторник, от която прозорците се тресат... Помня до 03 ч., натам не знам.

Акт за нарушаване на нощната тишина – така се казва всичко, което и да съберат случайно кураж да отидат, няколко полицаи могат да направят. Сигурен съм, че всички, които са си включили пружините в контакта, си плащат тези актове. 

И какво става, когато в тази ситуация намесиш „момчетата от фитнесите“ с епилираните крака, които не знаеш с какво са се напомпали в момента и доколко имат реална преценка за действията си? И дали всъщност тяхната преценка не е реалната, а нашата – сбърканата... 

Прибавете една щипка заинтересовано политическо движение, което си мисли, че може да прави в тази територия абсолютно каквото си поиска в интерес на интересите си. Размества цели пълчища неграмотни орди по картата (и по секциите), сякаш играе шах, решавайки съдбите на шепата лудаци, които сме останали тук, а не мием чинии в Испания... Срещу индулгенции за нощната чалга, пружината в контакта и още куп неща. 

Прибавете вече 25-годишното тотално отсъствие на каквато и да било идея за трайно решаване на проблема, по-отдалечена от носа на поредните ненаяли се управляващи.

Да, затворите са пълни с цигани кокошкари – това е факт. И е факт, че щом през 2015 г. се младим с камъни и дървье, това нищо не променя.

Разликата между трайното решаване и смачкването с фадроми на 20 коптора „пред телевизора“ е, че второто трайно създава проблем, а не решава. Все съм се чудел - циганите ли ни бетонираха Черноморието с неясно как изникнали 12-етажни празни хотели на метър един от друг? 

Прибавате, че по телевизията още преди месец един барон каза как друг барон вече събира лични данни за електронното гласуване. Доста са напред, а?

Неудобно ми е да гледам Бъчварова, Георги Костов или който и да е като пожарникар. Защото ги вкарват в мач, който в известен смисъл не е техен. Или ако е и техен, то е в съвсем малка степен. 

Да, българското правосъдие е отвратително. Но има само едно по-лошо от него – правосъдието, което се търкаля по улицата и започне тя да го раздава. 

Ще ми се да напомня още нещо: „вековната злоба на роба“ е от същата поема...