Болница "Св. Анна" в София, по-известна като Окръжна, вече има нов директор. Това е д-р Славчо Близнаков, който досега бе шеф на болницата в Хасково, съобщи Дарик радио.

Преди дни дългогодишният директор на здравното заведение д-р Димитър Димитров бе отстранен от поста си. Още преди три месеца здравният министър д-р Петър Москов заяви, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници - "Света Анна" в София, "Света Марина" във Варна и "Свети Георги" в Пловдив, защото въпреки правителствените инструкции са оставили над 25% от парите си в КТБ. Преди да стане министър Москов бе анестезиолог в "Св. Анна".

От министерство на здравеопазването отказват да коментират рокадите.

Днес бе сменен и бордът на директорите на "Св. Анна". Той вече ще се състои от трима души - д-р Близнаков, коремният хирург д-р Стефан Ковачев и инвазивният кардиохирург доц. Божидар Финков. Последният бе здравен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Досега бордът се състоеше от петима членове.

За уволнението на Димитров съобщи в петък Българската стопанска камара, където той е член на управителния съвет. От бизнес организацията нарекоха отстраняването му "безпринципен и недопустим персонален натиск". Според съобщението още в същия ден на уволнението в болницата са събрани над 330 подписа в подкрепа на вече бившия директор.