Португалeцът Бруно Рибейро е новият старши треньор на шампиона на "Лудогорец". Той подписа 2-годишен договор след продължителни преговори с президента на клуба Александър Александров и спортния директор Методи Томанов.

Рибейро ще се присъедини към лагера на отбора в Смолян в петък, придружен от двамата си помощници Марсело Чагас и Андрю Смит. В екипа му влиза и новият наставник на вратарите Милан Стойкович. Двамата испански кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос, които работят в "Лудогорец" от началото на миналата година, ще продължат да се грижат за кондиционната подготовка.

Специалистът е близък приятел на Жозе Моуриньо, който го бе препоръчал на английски клубове. Той е карал стажове при Специалния. Пред Нова телевизия Рибейро твърди, че ще разговаря с Моу в опит да вземе в Разград играчи на "Челси", които не попадат в сметките на неговия сънародник.

Бруно Рибейро от дълго време е в полезрението на ръководството на "Лудогорец", твърди официалният сайът на "орлите". За подписа му шампионът на България се преборил с два именити отбора от Острова.

39-годишният специалист се ползва с препоръките на известни имена в треньорската професия и е сред най-обещаващите млади специалисти в Европа. Той стана фаворит за треньорския пост в "Лудогорец", след като друг именит кандидат отпадна по семейни причини в последния момент.

„Идвам в голям отбор. Впечатлен съм от това, което направи "Лудогорец" в Шампионската лига миналия сезон. Надявам се да постигнем същото“, бе първият коментар на Бруно Рибейро.

Той добави, че има нужда от 3-4 нови попълнения.