Колумбия победи с 1:0 един от големите фаворити на "Копа Америка 2015" - тимът на Бразилия. Двубоят приключи скандално, а след едно зло дойде още едно за "селесао" - лидерът на тима Неймар бе изгонен с червен картон. Нападателят се сдърпа с играчи на колумбийците след последния съдийски сигнал, като удари с глава Хайсон Мурио.

Бразилците имаха сериозно надмощие, особено след почивката, но не успяха да го оползотворят. Единственият гол в срещата в Сантяго вкара в 36-ата минута именно Мурио, футболист на "Интер" (Милано).

С голям принос за изненадващата победа е и вратарят на "Арсенал" Давид Оспина, отличил се с великолепни намеси. Така "Лос кафетерос" взеха реванш за загубата от Бразилия на четвъртфинал на световното през миналата година - 1:2. 

Колумбия се представя на двата полюса на "Копа Америка" досега - на старта тимът падна с 0:1 от аутсайдера Венецуела. А битката в група С се развива повече от интересно - Бразилия, Венецуела и Колумбия имат по три точки. Без точков актив до момента е Перу, но отборът има мач по-малко, както и Венецуела. Двата отбора играят в петък от 2:30 часа българско време.

Междувременно съдът освободи от ареста звездата на Чили Артуро Видал, който предизвика катастрофа в нетрезво състояние.

Халфът на "Ювентус" размаза своето ферари в компанията на съпругата и детето си, като за щастие при инцидента никой не пострада. Първоначално Видал се опита да скрие, че е пил, но впоследствие се извини на феновете.

Видал е освободен най-вече с оглед на това, че е основен играч в националния отбор, който домакинства на "Копа Америка". Домакините водят в група "А" заедно с Боливия и почти са си осигурили класиране за следващата фаза.

Голмайстор на Чили е именно Видал, вкарал до момента 3 гола, два от които от дузпи. Съдът му отне шофьорската книжка за 4 месеца и го задължи да се разписва ежемесечно в чилийското консулство в Милано, понеже в Торино няма такова.