Руските власти няма да обявят официално всички лицата, които ще бъдат санкционирани в отговор на мерките, които ЕС наложи на десетки руски граждани, близки до президента Путин. Това съобщи РИА Новости, цитирайки високопоставен, но анонимен източник в Кремъл.

На 20-ти март Москва все пак съобщи няколко души, сред които помощници и сенатори на американския президент Обама, които няма да могат да влязат в Русия.

Припомняме, че на 18-ти март Белият дом съобщи списък с 11 имена на руски граждани, които няма да могат да пътуват до САЩ, нито да разполагат с банкови сметки и активи, ако разполагат с такива на американска територия. На 21-ви март в официалния вестник на ЕС пък излязоха имената на 12 руснаци, които получиха подобни ограничения, като списъците отчасти се припокриваха. В тях беше бившият украински президент Виктор Янукович, руски бизнесмени, политици, близки съветници на Путин, както и Дмитрий Кисельов, настоящ шеф на държавната новинарска агенция "Русия днес".

„Имената няма да ги разкриваме, включените в „стоп-списъка” ще разберат, че са в руския черен списък когато пресекат руската граница” подчертава анонимния източник на РИА Новости.