Кметът на Ботевград е задържан, съобщи Нова тв. 

Тази сутрин към 8:00 часа син бус с полицаи от София, придружавани и от служители на местното полицейско управление, са спрели пред кооперация на бул. "Трети март", в която живее Георги Георгиев и пред смаяните погледи на съседите са извели градоначалника.

Георги Георгиев е баща на Даниел Георгиев, който стана известен като депутата, който само за ден премина няколко пъти от ГЕРБ при Николай Бареков и обратно.

Официалните мотиви за ареста засега не се съобщават. Миналата година в предаването "Разследване" Нова тв показа как Даниел Георгиев десетки пъти е купувал имоти на Община Ботевград на безценица. Само, че не лично, а през други лица - винаги по една схема: общината обявява празни незастроени площи от града на търг, купуват ги хора на цени малко под нормалните. А малко след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на общината, т.е. на загуба. По тази схема Даниел Георгиев е станал собстеник на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата.

Тази година пък Сметната палата разкри злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в Ботевград. Там фирма возила пръст на 500 метра, а получила пари за 10 километра.

Малко след избухването на скандала премиерът Бойко Борисов коментира в ефир, че ГЕРБ няма да номинира градоначалника на Ботевград за още един мандат. А самият Георгиев напусна ГЕРБ.