Първите два пилотни обекта с новия бранд на "Софарма Трейдинг" - SОpharmacy, отвориха врати, съобщи най-голямата компания за търговия на едро с медикаменти. Те са разположени в София - на ул. "Димитър Хаджикоцев" №6 и в Пловдив - на ул. "Райко Даскалов" №69.

SOpharmacy e нова концепция аптеки, разработена с помощта на международни експерти от Великобритания. Тя предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности, като индивидуална консултация с професионалисти, а продуктовото ѝ портфолио е разположено в отделни категории и открита и улесняваща търсенето и достъпа на пациентите среда. Така продуктите за определен здравен проблем са разположени на едно място, за разлика от традиционния модел, при който обикновено подреждането става по производител.

Със създаването на SOpharmacy, Софарма Трейдинг прави достъпни добрите практики и стандарти, прилагани в аптеките в Европа и в цял свят. Като част от дългосрочната стратегия на компанията, проектът има за цел да се развие в национален мащаб, предлагайки пръв иновациите в грижата за здравето, казват от "Софарма Трейдинг".