Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен от представянето си, но въпреки това е критичен към себе си и работи здраво всеки ден, за да става все по-добър.

Първата ракета на България даде брифинг за медиите в София, след като стана лице на популярна марка за козметика. Димитров коментира всичко по-интересно около представянето си на корта, а и извън него.

„Вече 4-5 години играя с най-добрите (Новак Джокович, Анди Мъри…) и това ми дава спокойствие. Знак какво да очаквам от тях и това ме прави уверен, по време на мача мисля единствено как да го спечеля“, сподели Гришо.

„Като цяло никога не съм бил увлечен по друг спорт, различен от тениса. Може би с времето осъзнах, че това е наистина нещото, с което искам да се занимавам. И съм доволен от решението, което взех. Този тенис-маратон може да продължи доста дълго. Всичко се мени – настилката, екипировките, дори самата игра. Тенисът ме обгражда всеки един ден“, каза още хасковлията.

Димитров заяви и че е започнал подготовка за петсетовите мачове на клей (стартира сезонът на тази настилка – б.а.) и че вече се чувства много по-добре физически.

Григор коментира и предстоящите мачове за Купа „Дейвис“.

„Дейвис Къп“ е много специален турнир. Това е съвсем различно усещане, отговорност и напрежение. Там трябва да покажеш най-доброто от себе си не само като играч, но и като лидер. Затова съм щастлив да бъда част от отбора на България“, каза Димитров.

„Мисля, че играта ми вече е на едно много по-добро ниво. Чувствам се много по-добре на корта, но има още какво да се желае от мен. Работя всеки ден, много критичен съм към себе си. Но съм доволен от представянето си“, сподели тенисист номер едно на България.

По време на свой мач от турнира в Маями (Димитров отпадна в третия кръг – б.а.) Григор помогна на едно от децата на корта, които раздават топките. Малчуганът почувства неразположение, а ето как Гришо коментира милата си постъпка.

„Мисля, че беше във втория сет на мача. Видях в очите на детето, че не се чувства добре. То ми потвърди, заведох го да седне и после му оказахме помощ“, каза Димитров.

Той не пропусна да каже и няколко думи за личния си живот, а и журналистите никога не пропускат да го попитат.

„Пътуванията не се отразяват на личния ми живот, не мога да се оплача в момента. Това е част от играта. Всеки си върши работата“, лаконичен бе 22-годишният Григор Димитров.

България среща Гърция в плейофите за Купа „Дейвис“, а мачовете ще се играят от 4 до 6 април.