Спортният министър Красен Кралев изрази пред bTV предпазливост за това на кой ЦСКА ще бъдат предоставени стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Както е известно, в момента два кръга бизнесмени спорят за най-титулувания български клуб, който не получи лиценз за "А" група и трябва да продължи в аматьорския футбол.

Кралев ще изчака развитието на динамичната и сложна ситуация с "червените". В момента, по силата на договор за концесия, базите принадлежат на нелицензирания ПФК ЦСКА АД. Вчера Гриша Ганчев обяви в интервю за "Блиц", че независимо от провалените преобразувания, той твърдо влиза в ЦСКА и иска да възроди клуба заедно със строителния предприемач Юлиян Инджов. Ловешкият бизнесмен нямало да фалира този и регистрира друг клуб, а ще управлява настоящия. И ще чисти дълговете му, възлизащи на минимум 23 милиона лева.

ПФК ЦСКА АД трябва да почне от "В" група - тъй като (пред)последното намерение е да не се трансформира.

От друга страна огромна част от феновете на "червените" застанаха зад проекта на Васил Божков, обявил, че регистира клуб с името ЦСКА "София". Той трябва да почне начисто от по-ниско ниво - "А" областната софийска група.

Тук е и тънкият момент - с днешна дата феновете на ЦСКА са разделени, а Кралев многократно е заявявал, че нов и по-изгоден концесионен контракт ще бъде подписан с дружеството, припознато от запалянковците. 

Спортният министър потвърди, че търгът на НАП за марката "ЦСКА" ще е на 3 юли, а началната цена е над 3,5 милиона лева. Символите са заложени при данъчните за обезпечение на част от дължимото. Държавата обаче изчаква, за да разбере какви са намеренията на потенциалните инвеститори. Кралев потвърди новината, че собственикът на Гриша Ганчев е станал съдружник на "Българска армия".

"В ЦСКА нещата са много динамични. Получихме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник в ЦСКА. Става дума за дружеството с отнетия лиценз. До края на деня може да се случат още много неща. Дали Ганчев ще покрие задълженията? Това трябва да питате него, рече Красен Кралев. Не би трябвало да се допуска два клуба с името ЦСКА в българския футбол. Това е работа на футболния съюз. ЦСКА, в който влезе Ганчев, има договор за ползване на базите, но то има и много задължения. Когато се види окончателното решение на инвеститорите, които желаят да възстановят традициите на клуба, ще се прецени какво правим. Базите са тук, те не са мръднали, но футболистите ги няма. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност."

"Феновете трябва да разберат, че години наред са правени компромиси. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на варианти изместват въпроси като това защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които не могат да го издържат. Не може с бюджет от 2-3 милиона евро да се бориш за участие в Шампионската лига - това е несериозно. Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и "Локо" (София), УЕФА уточни просто в кои от сценариите какви ще бъдат санкциите", добави Кралев.

Министърът на младежта и спорта обяви, че е спокоен за бъдещето на "Левски", след като вчера Тодор Батков предаде собствеността на трима свои наследници. Кралев не съзира дългата ръка на Делян Пеевски на "Герена" поради факта, че един от въпросното трио - адвокатът Александър Ангелов, е свързван със знакови сделки на депутата на ДПС. Вчера Ангелов отрече връзка с Пеевски, а само познанство.