Сайтовете за запознанства са едни от най-посещаваните у нас, но какво да правят четириногите любимци, които не могат да чатят и да си уговарят срещи със сродни души?

Драматичният проблем вече има решение и то се нарича DOGLAR, твърдят създателите на българското мобилно приложение, което свързва собственици на домашни кучета. Основната му цел е потребителят лесно и бързо да подбира по различни критерии като порода и възраст други кучета, с които да среща своя любимец. 

DOGLAR изгражда общност от хора, споделящи страстта към четириногите и им помага да създават повече и по-забавни споделени моменти. Интуитивният дизайн предоставя възможност потребителят да се запознае добре с отсрещния човек и неговия любимец, а логиката на мобилното приложение е в контакт да влизат само хора, които са показали взаимен интерес. 

Разработката на иноватичното приложение е на компанията за мобилен софтуер DigiMark.

"Искаше ни се да изградим интелигентен и спестяващ време канал, който да свързва стопаните с различни нужди - от компания в парка до намиране на подходяща половинка и създаване на поколение на кучето", разказва Павлина Дешева, която е една от авторките на идеята за иновативния софтуер.    

Бета версията на мобилното приложение ще се появи в края на месеца за всички iOS платформи. Пълната версия ще може да бъде свалена от App Store, Google Play и Windows Phone през септември.