Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Ийстбърн, Великобритания на 1/4-финалите, след като претърпя загуба с 6:2, 6:2 от Агнешка Радванска (Полша).

Българката допусна по два пробива във всеки сет, като не успя да спечели нито веднъж подаването на съперничката си. Така след близо час игра, световната номер 13 се поздрави с победата и си гарантира участие на полуфиналите на престижната надпревара. 

Tова бе среща №13 от съперничеството между Пиронкова и Радванска, като полякинята вече има сериозно предимство от 11-2 победи. Последната победа за Цвети е от 2012 г. именно в Ийстбърн. Днес обаче пловдивчанката нямаше особени шансове да повтори успеха, въпреки че на моменти показа изключително класен тенис. В ключовите моменти обаче Радванска бе по-стабилната тенисистка, която поемаше инициативата в разиграванията. 

В предните два кръга Пиронкова изигра маратонски двубои, в които последователно елиминира Саманта Стоусър и Доминика Цибулкова. Тежките мачове оказаха влияние и днес на моменти в играта на първата ни ракета личеше умора.

Въпреки днешната загуба, Цвети даде серизона заявка за наближаващия Уимбълдън. Чаровната пловдивчанка показа, че е в добра форма и затвърди впечатлението, че тревата на Острова е любимата й настилка.