Вече спокойно можем да провъзгласим „Лудогорец“ за шампион на България за трети пореден път. В дербито на четвъртия плейофен кръг и общо 30-и от началото на първенството третият ЦСКА би втория „Литекс“ с 1:0 като гост и по този начин отдалечи „оранжевите“ на шест точки от лидера от Разград, който е и с мач по-малко. „Зелените“ излизат утре от 19,30 ч на своя стадион срещу „Ботев“ Пловдив и при победа разликата на върха ще набъбне на цели девет точки.

„Литекс“ и ЦСКА направиха слаб мач на градския стадион в Ловеч, а единствения гол в срещата отбеляза Неманя Милисавлевич в 47-ата минута. Това е първа победа на старши треньора на „червените“ Стойчо Младенов в Града на люляците, а и като цяло един от редките му успехи в кариерата като гост на силен отбор.

Ловчанлии пък задълбочиха кризата, в която се намират. Вече в четвърти пореден мач те не познават вкуса на победата, а старши треньорът на клуба Златомир Загорчиш преди мача заяви, че при загуба ще подаде оставка.

ЦСКА вече е втори с равен брой точки с „Литекс“, като двата отбора имат по 58, но „армейците“ са с мач повече. „Левски“ е далеч назад с 50, колкото има и „Ботев“ Пловдив. Интригата за златните медали в „А“ група почти угасна - „Лудогорец“ има 64, но битката за второто и третото място се очертава да бъде много интересна. А при определени обстоятелства и четвъртата позиция би могла да гарантира класиране в европейските клубни турнири. Шестият и седмият в „А“ група - „Черно море“ и „Локомотив“ Пловдив, пък не се борят за нищо и просто доиграват сезона.