България завърши на 27-о място в класирането по медали от европейските игри в Баку. Равносметката е едно златно, четири сребърни и пет бронзови отличия.

Българската делегация приключи участието си днес преди обед, когато волейболният национален отбор за мъже отстъпи с 1:3 срещу Германия на финала на надпреварата.

Единствения златен медал за България спечелиха сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които заеха първото място на турнира по бадминтон за двойки.

Освен волейболните национали сребърни медали спечелиха Калина Стефанова на турнира по самбо в категория до 60 килограма, Антоанета Бонева в спортната стрелба на 25 метра с пистолет и Елица Янкова в категория до 48 килограма на женската борба.

С бронзови медали останаха Петя Неделчева в индивидуалната схема на турнира по бадминтон, Магдалена Върбанова на турнира по самбо в категория до 52 килограма, Даниел Александров в борбата класически стил до 80 килограма, Евелина Николова при жените до 55 килограма и Тайбе Юсеин до 60 килограма.

Категоричен победител от европейските игри по медали очаквано е отборът на Русия, който спечели 79 златни и общо 164 медала. Домакините от Азербайджан останаха на второ място с 21 златни и общо 56 медала, докато Великобритания заема третото място с 18 златни от общо 47 отличия.