Интригата в мача между „Ливърпул“ и „Тотнъм“ се запази точно... 90 секунди. Минута и половина бе необходима на момчетата на мениджъра Брендън Роджърс, за да открият резултата след скоростна атака по дясното крило и кошмарна игра в защита на „шпорите“. След това на терена имаше само един отбор, който бе гледан отблизо от 11-те в бяло, а този отбор вкара четири гола срещу нито един за „зрителите“ без билет.

Нито за секунда домакините не спряха да атакуват, да търсят нови голове, просто защото такъв е стилът на игра на отбора. Например - „Челси“ на Жозе Моуриньо вкарва едно, две попадения и след това просто затваря мача, често пъти и успешно. Но „Ливърпул“ играе друг футбол, скоростен и много приятен за окото. Само в първите десет минути от срещата „червените“ направиха поне пет образцови атаки и, както се казва, скриха топката на „Тотнъм“.

За статистиката: 1:0 Кабул (авт.) (2-ра мин.); 2:0 Суарес (25; 3:0 Коутиньо (55); 4:0 Хендерсън (75).

Безспорно „мърсисайдци“ играят най-красивия футбол във Висшата лига, а защо не и в Европа? В нито един двубой през сезона „червените“ не бяха надиграни, излъгани – да, но не и надиграни. Дори при загубите с по 1:2 на гости на „Челси“ и „Манчестър Сити“ отборът игра по-добре от своя съперник, но в крайна сметка загуби. А предстоят мачове и с двата съперника за титлата на „Анфилд“, които ще решат спора за титлата.

Но едно е ясно, или по-точно две неща. Ако „Ливърпул“ спечели всичките си шест мача до края, ще стане шампион. Същото обаче важи и за „Сити“.

Как изглежда класирането? „Ливърпул“ се завърна на върха след три месеца отсъствие и вече има 71 точки от 32 мача. „Челси“ е с 69, също от 32 срещи, а „Ман Сити“ е трети с 67 пункта от 30 двубоя. Четвъртият „Арсенал“ има някакви шансове за златните медали, но те са по-скоро теоретични.

По-рано през деня другият отбор от Ливърпул - „Евертън“, постигна много важна победа, с която се доближи плътно до четвъртия „Арсенал“. „Карамелите“ биха „Фулъм“ в Лондон с 3:1 в мач с много положения и пред двете врати. „Котиджърс“, които са последни в класирането с много малък шанс за оцеляване, не играха лошо, но отново кошмарната защита провали тима.

„Евертън“ е пети с 60 точки, докато „Арсенал“ има 64, но и мач повече. Двата отбора излизат в следващия кръг на стадиона на „карамелите“ „Гудисън Парк“.