"Подслушване между адвокат и клиент е невъзможно - това са азбучни неща."

Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира разговора от заседание на Министерския съвет, където премиерът Бойко Борисов говори по темата, имайки предвид случая на магистрала "Струма". Министър-председателят се оплакваше на въпросното заседание, че не може да се следят и подслушват контактите на защитника с довереника му.

Цацаров днес каза, че наистина примерът е драстичен и че не може един адвокат да се пазари с държавата дали клиентът му ще се предаде или няма. Той допълни, че сред защитниците има и няколко, които са се превърнали в "телевизионни звезди", но това е проблем на ръководството на адвокатурата.

Той обаче на няколко пъти повтори, че правото на защита е сред основните конституционни права на хората и е абсолютно невъзможно със закон "да му се посяга по този начин".

Цацаров не пропусна да спомене и че на въпрсното заседание на МС е участвал Христо Иванов.

"Добре е да ги зададете тези въпроси и на министъра на правосъдието. Моето мнение е ясно. Той е присъствал там, какво становище е взел? Аз моето становище го казвам ясно. Това е незаконосъобразно и не може да бъде допуснато в една демократична държава."

Цацаров каза още по повод делото срещу генерал Димитр Шивиков, че ще влезе скоро в съда. Това можело да стане още преди лятната съдебна ваканция.

Той обаче пак подчерта, че "не може съдбата на обвиняем да се решава на заседания на министерски съвет", имайки предвид по-отдавнашно заседание на МС, на което премиерът Борисов говореше за "един достоен генерал".