Световният номер 2 Новак Джокович спечели за четвърти път в кариерата си силния тенис турнир в Маями, след като на финала срази Рафаел Надал със 6:3, 6:3. Впечатляващото е, че за втори път в кариерата си, след сезон 2011, сърбинът записа победи последователно в надпреварите в Индиън Уелс и Маями, а общият брой трофеи за Ноле вече набъбна до внушителните 43. Трябва да се отбележи също и, че Джокович триумфира на кортовете в Кий Бискейн без да загуби нито сет през целия турнир. За световния номер 1 пък това бе четвърти неуспешен финал в Маями.

Иначе вчерашният финал бе изцяло режисиран от играта на сърбина, който показа леки колебания единствено в първите геймове на срещата. След първоначалното отпускане, Ноле започна да прави невероятни неща на корта - Надал просто нямаше шансове срещу толкова агресивен и уверен Джокович. Сърбинът реализира три пробива, които се оказаха достатъчни за категоричната победа над лидера в световната ранглиста.

След като се завърна на трона в Маями, Джокович все по-уверено крачи и към завръщане под номер 1 в света. Разликата между него и Рафа Надал вече е само 1920 точки, като испанецът има да защитава цели 5100 до Уимбълдън, докато Ноле трябва да се справи с 2000.