"Има ли пилот в самолета или се е качила само стюардесата?"

С тези думи депутатът от БСП Мая Манолова се обърна към вътрешния министър Румяна Бъчварова. В рамките на парламентарния контрол Манолова и нейни колеги зададоха въпрос към Бъчварова по повод продължаващите и в момента протести на полицаите. Според Манолова питането за пилота или стюардесата си го задавали в момента и протестиращите служители на реда.

Вътрешният министър запази спокойствие и отговори на Манолова, че не й отива да прави подобни жълти изявления.

"От първия ден, в който съм министър, диалогът е основен приоритет. Протестът на полицейските синдикати не е по повод отказан диалог", заяви Бъчварова.

Според нея са дадени отговори на всички повдигнати въпроси, някои от проблемите били решени, а други са в процес на решаване.

С постановление на Министерския съвет са отпуснати 5,5 млн. лв. за униформи, които вече се раздават. Основният протест на полицаите е срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране. Бъчварова припомни, че не МВР прави пенсионна реформа. Тя обаче разказа, че исканията на протестиращите са били представени от нея пред вицепремиера Ивайло Калфин. След това двамата имали обща позиция, че някои от исканията на протестиращите няма да бъдат приети.