Така нареченият независим депутат, но иначе декларирал вярност на към лидера на “България без цензура” на Николай Бареков - Румен Йончев, тръгна на турне в работно време.

Става въпрос за обиколката из страната, която правят представители на формацията на Бареков, кръстена “турне за повдигане на националното самочувствие”. Тя тече от седмица, като от пресцентъра на ББЦ разпращат съобщения за всяка бъдеща визита на лидера Николай Бареков и на коалиционните му партньори - председателите на ВМРО и на Земеделския народен съюз (ЗНС), съответно Красимир Каракачанов и Румен Йончев. Така турнето в стил “песни и танци на народите”, обикаля в Търговище, Разград, а скоро - и в Кюстендил и в Перник.

Само по себе си в това няма нищо нередно. Но Йончев е редови депутат. В правилника за дейността на Народното събрание (НС) е записано, че в дните, в които няма заседания на НС, т.е. в тези извън сряда, четвъртък и петък, "са за провеждане на срещи с избиратели, вклюително в изборните райони". Официалният старт на предизборната кампания, според Изборния кодекс, пък е месец преди датата на вота. В случая, на 25 май ни предстои гласуване за евродепутати.

Йончев участва в турнетата на ББЦ и не е искал отпуск за това. Но и не смята, че обиколките из страната с партията на Бареков са предизборни. "Ние не правим кампания, ние се запознаваме с проблемите на хората", коментира депутатът пред Клуб Z. И допълни, че дма а успее да се срещне с гражданите в Разград утре, във вторник, но пък ще се включи в турнето в Кюстендил и Перник.