Нелепа смърт покоси едва на 17 години американския гангстер Насарио Кончуса Гонсалес от Лос Анджелис, пише изданието "Нешънъл екзаминър".

Той умрял, след като се опитал  да направи златна баня на... гениталиите си. В резултат той получил усложнения и се споминал скоропостижно.

Чрез "златната баня" Насарио искал да отпразнува 15-годишнината, откакто пребивава нелегално в САЩ, без да бъде заловен и депортиран.

Младежът бил доведен в страната едва на 2-годишна възраст. Родителите му са латиноамериканци. В САЩ той не се цивилизовал, а станал член на знаменитата банда Ем Ес-13, наричана още "Мара Салватруча". Това е асоциация от престъпни организации, създадени предимно от имигранти от Гватемала, Салвадор и Хондурас.

Насарио Кончуса Гонсалес бил вдъхновен от филма "Голдмембър" от 2002 г. Названието му в превод означава "Златен член" и той е пародия на "Голдфингър". Това е един от кулртовите филми за Джеймс Бонд. Престъпникът Орик Голдфингър, чиято фамилия означава "Златен пръст", е търговец на злато. В края на филма една от героините - Джил Мастерсън, е убита, а голото й тяло е покрито със златна боя.

Младежът толкова се запалил по "Голдмембър", че дори си лепнал прякора Златните тестиси. Той решил да си позлати гениталиите с разтопено злато. Всичко обаче свършило трагично. Сполетяла го съдбата на Ван дер Смут – главния герой от „Голдмембър“. Той губи гениталиите си, след като се опитва да вади благородни метали от рудите чрез разтапяне.

Инцидентът с Насарио е третият подобен случай от началото на годината само в Лос Анджелис, заявил пред "Нешънъл екзаминър" д-р Иън Джоузефсън от местната общинска болница.

Д-р Иън Джоузефсън предупреждава, че "къпането" на тестисите в злато може да се окаже смъртоносно.

Той допълнил, че напоследък станало мода членовете на латиноамериканските банди в Ел Ей да си правят златна баня. Това обаче е медицински невъзможно и операцията е смъртоносна, предупреди лекарят.

Традицията вероятно се корени от древните маи, населявали днешните територии на Мексико, Гватемала, Белиз и части от Салвадор и Хондурас. Някога мъжете боядисвали със златна боя части от телата си, за да получат сила и като жертвоприношение пред боговете.