Жребият в Шампионската лига събра на четвъртфинал испанските "Барселона" и "Атлетико" Мадрид, които спорят и за титлата в Примера дивизион. Това е сблъсък на два различни стила – тики-така-та на каталунците срещу бързината и мощта на "дюшекчиите".

"Барселона" се намираше в слаба форма преди месец, но сега каталунците напомнят за най-добрите си дни. А и Лео Меси се развихри напоследък. "Атлетико" пък не блести с игра, а по-скоро с характер и тактическа гъвкавост. Най-силният коз на мадридчани е техният аржентински треньор Диего Симеоне.

Неговият колега и сънародник Херардо "Тата" Мартино призова своите да бъдат верни на стила на игра на отбора.

"Атлетико" прави страхотни неща този сезон. Ние трябва да победим без да допускаме гол, защото, както знаете, има и ответен мач. Трябва да бъдем смели, да играем без страх. Знаем кои са силните страни на "Атлетико", но също така знаем и нашите и ще ги използваме, заяви преди мача треньорът на "Барса".

Диего Симеоне и неговите момчета вървят без загуба до момента в Шампионската лига, заедно с градския съперник "Реал". Но гостуване на "Ноу Камп" е истински тест за всеки тим.

"Утрешният (днешният – б.а.) мач ще бъде най-тежкото ни гостуване досега на този стадион. "Барселона" е в най-добрата си форма и ще се опита да реши всичко още в първия мач. Ние имаме своя облик и ще се придържаме към него. "Барселона" практикува съвсем различен стил на игра и ще видим кой ще надделее накрая", сподели треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне.

Двата отбора изиграха три мача до момента през сезона, като и трите завършиха наравно – 1:1, 0:0, 0:0. Предстоят още три, но този път ще се надяваме на повече голове. "Барселона" изглежда като фаворит, но нека не забравяме, че "Атлетико" води в Ла Лига.