Премиерът Бойко Борисов освободи по своя преценка от длъжност заместник-министъра на туризма Надя Маринова. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Заповедта на министър-председателя е издадена днес без да се посочват мотиви.

От Министерството на туризма обаче обясниха пред Клуб Z, че Маринова е освободена заради публикувана компрометираща информация за нея в интернет.

Снимка Хаштаг-BG

Преди ден сайтът Хаштаг-BG съобщи, че зам.-министърката на туризма Надя Маринова е заспала в столичен нощен бар след като поела голямо количество алкохол. Публикувана бе и снимка получена в медията от посетител в заведението. Фотосът бил щракнат на 02.07.2015 в централно заведение. 

Според информацията на източниците на Хаштаг-BG Маринова била забелязана да се вихри на дансинга под звуците на руска музика, а малко след полунощ, била заспала в тоалетната на заведението. 

След като охраната я е върнала на масата, зам.-министър Маринова е продължила съня си насред нощния бар.

Надя Маринова е заместник-министър на туризма от средата на февруари тази година. Преди това тя беше заместник на Николина Ангелкова и в служебното правителство на Георги Близнашки. Тогава Ангелкова ръководеше Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Надя Маринова е магистър по икономика от университета Braunschweig, Германия. Има магистърски степени от Техническия университет и от Университета за национално и световно стопанство в София. Защитила е степен „доктор“ в Нов български университет и пред БАН (ВАК).