Руската олимпийска шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка ще се омъжи на 1 август за Дмитрий Песков - говорителя на президента Владимир Путин, предаде Нюз.Ру.

Това заяви самата спортистка в интервю за агенция Р-Спорт.

"Друг такъв мъж като Митя няма. Струва ми се, че чувствата ни днес са толкова силни, че няма нужда от думи. Когато сме заедно, извинете за баналността, но цветята цъфтят, слънцето сияе и всички ги тегли към нас. Двойки, които никога не са танцували и не са се прегръщали, внезапно започват открито да демонстрират нежност един към друг. Дори дъщеря ни Надюша се роди с усмивка на лицето", хвали се спортистката.

Самият Песков (47 г.) не счита за необходимо да говори за предстоящата сватба. Той заяви пред ТАСС, че това не засяга никого.

Дмитрий Песков мълчи за сватбата.

Гласът на Кремъл и 40-годишната Навка ще се венчаят в Сочи. Според запознати висшите ръководители на Русия по спешност роменят плановете си за отпуск, за да бъдат на 1 август на щастливото събитие в черноморския курорт. Именно там бъдещите младоженци станали неразделни по време на цимната олимпиада през 2014 г.

Журналисти обърнаха внимание, че докато в декларацията на Песков за доходите през 2013 г. фигурирали съпругата му Екатерина, двамата им синове и дъщеря им. Година по-късно в документа останали само трите деца.

Според руските медии Дмитрий и Екатерина Пескови се разделили, след като говорителят на Кремъл се залюбил с Татяна Навка. През август 2014 г. спортистката роди дъщеря им Надежда. През декември някои издания разпространиха грешната информация, че двамата се оженили.

Преди година от биографията на Песков в сайта на Кремъл изчезна информацията за неговото семейно положение.