Парламентарната бюджетна комисия отпусна още два месеца на Сметната палата, за да приключи одита си на дейността на управление "Банков надзор", съобщи БГНЕС. На 29 април бюджетната комисия възложи проверката, която трябваше да установи дали има "пробойни" в ефективността и ефикасността на звеното, което по някакъв начин през годините успя да "проспи" нередностите, довели до фалит на Корпоративна търговска банка. Докладът за това трябваше да бъде представен до 1 август.

Още тогава председателят на Сметната палата Цветан Цветков коментира, че срокът е твърде малък, за да бъде свършена работата и обеща ведомството да наеме и външни експерти, които да ревизират работата на ключовата структура на БНБ.

Днес Цветков поиска още два месеца допълнително, които депутатите му отпуснаха, и в крайна сметка отчетът на ведомството трябва да бъде представен до 1 октомври.

"Проблемите, които срещнахме и заради които искаме още 2 месеца, са свързани най-вече за представянето на информация по време на одита, както и проблеми с организацията на документооборот. Това е така, тъй като, за да се извършват проверките трябва да присъства представител от Банков надзор, което нямало как да се случва всеки път", уточни Цветков.