Честит рожден ден на нашия основен политически опонент ГЕРБ - 1 април!

Така иронично депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов поздрави опозицията по повод международния ден на шегата, а у нас - и на лъжата, на пресконференция в централата на БСП.

Социалистите продължиха с "шеговития" тон, заигравайки се с с мотото на опозицията за евровота "България няма време за губене".

"България няма време за губене с ГЕРБ", посочи Гуцанов.

По отношение на заявката на ГЕРБ, че кампанията им няма да се гради на черен PR, социалистите казаха, че опозиционерите са избързали с твърдението си, не дочакали днешния ден на шегата.

Вече сериозно Гуцанов и депутатът Таско Ерменков коментираха и актуалните теми в енергетиката -  казусът Южен поток и спорните промени в Закона за енергетиката.

"Има интереси, които са над интересите над която и да е политическа партия. Стига с безобразията, на които се нагледахме от страна на Бойко Борисов", каза Гуцанов пак по адрес на ГЕРБ и набеди лидера на опозицията за "доносник" пред евроинституциите, тъй като сезирал еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Всичко в писмото е от рубриката "една жена каза", каза и Ерменков. По думите му новите текстове в закона за енергетиката не противоречали на еврорегламентите, а напротив - влизали в хармония с тях.