Областната организация на ДПС в Кърджали е номинирала народния представител Делян Пеевски за листата за изборите за Европейски парламент, съобщи Дарик. Предложенията са общо 11, като другите популярни имена са това на настоящите евродепутати Филиз Хюсменова и Метинк Казак.

Номинациите на най-голямата организация на ДПС били изпратени в централата на партията по азбучен ред и не са били подредени по степен на привлекателност за местния актив. 

Ако ръководството на движението приеме предложението на кърджалийци, това ще бъде поредната функция, която "успелият мъж на 33" Делян Пеевски ще изпълнява. Той е втори мандат народен представител, бе зам.-министър на бедствията и авариите, в останалото време е следовател, а както призна скоро - и собственик на медии. 

На 14 юни миналата година парламентът избра Пеевски за председател на ДАНС, която възпламени няколкомесечни протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Няколко дни по-късно парламентът бе принуден да отмени решението си.

Въпреки че Конституционният съд запази мандата на Пеевски като народен представител, от 14 юни насам той не е стъпвал в сградата на Народното събрание.