Двама от депутатите на Реформаторския блок отказват да сложат подписите си под третия последен вариант на изменения в Конституцията, за който се разбраха вчера управляващи и опозиция, научи Клуб Z.

Димитър Делчев и Настимир Ананиев от ДБГ последваха призива на лидерката на партията си - Меглена Кунева, която дори и след постигането на "историческото" съгласие от вчера, настоя народните избраници от формацията й да отстоят заявените си вече позиции.

Преди три дни ръководството на ДБГ се събра и реши, че няма да подкрепи никакви други варианти за изменения на основния закон извън първоначално предложените от Блока. Хората на Кунева са настоявали за същото и при последвалото събрание на ръководството на целия РБ, на което всички партии излязоха със същото решение. До вчера, когато бе решено друго.

Очакваше се днес АБВ да даде само един депутатски подпис до достигането на 180, нужни за прокарването на вариант номер три. Но май ще се наложи формацията на Георги Първанов да "отпусне" още поне двама народни избраници на мястото на Делчев и Ананиев. Това обаче не се очертава като проблем, тъй като президентът (2002-2012) даде заявка, че АБВ ще подкрепи внасянето на проекта с толкова подписа, колкото е необходимо.