"Манчестър Юнайтед" не се даде лесно на суперфаворита в Шампионската лига "Байерн" и завърши 1:1 с баварците на "Олд Трафорд" в първи шетвъртфинал в турнира. "Червените дяволи" дори можеха да победят, след като Неманя Видич бе извел домакините напред в 58-ата минута, но десет по-късно Бастиан Швайнщайгер изравни, а в края на мача бе изгонен и ще пропусне реванша след седмица в Мюнхен.

"Байерн" владееше повече топката (70-30%), но "Юнайтед" имаше предимство в точните удари - четири срещу три. "Ливърпул" и "Манчестър Сити" взеха лесни победи с по 3:0 на "Олд Трафорд" в последните няколко седмици, но в ШЛ "червените дяволи" са повече от убедителни в своя дом - четири победи и само едно равенство. Такава е статистиката и на баварците като гости в Европа през сезона. С оглед на това равенството е най-логичният изход от двубоя.

Мениджърът на "Юнайтед" Дейвид Мойс бе леко разочарован, че неговият отбор не е успял да стигне до победата.

"Играчите ми играха наистина добре и сме доволни от резултата, но сме леко разочаровани, че допуснахме изравняване в края. Знаем, че трябва да вкараме гол на реванша. Знаем също, че си осигурихме чудесна възможност", сподели шотландецът след мача.

Треньорът на "Байерн" Пеп Гуардиола бе по-доволен от равенството от своя колега.

"Доста съм доволен. "Манчестър Юнайтед" е един от най-добрите отбори в света. Отбелязахме гол на чужд терен, това е важно. 1:1 е рискован резултат, но с помощта на нашите фенове ще се справим у дома, както привържениците на домакините им помогнаха днес (вчера - б.а.)", каза бившият наставник на "Барселона".

Головото равенство устройва "Байерн", ако "Юнайтед" не успее да отбележи гол на "Алианц Арена", но двубоят остава отворен, а "червените дяволи" доказаха, че не са аутсайдер дори срещу считания за фаворит в Шампионската лига баварски колос.