Миналия сезон - изненадващо или не - "Борусия" Дортмунд спря "Реал" Мадрид на полуфиналите в Шампионската лига с победа 4:1 у дома и загуба 0:2 в Испания. Германците биха испанците на собствен стадион и в групите, а мачът на "Сантяго Бернабеу" завърши наравно. Сега "Кралския клуб" е настроен за реванш.

"Реал" гази наред в ШЛ, има седем победи и само едно равенство, а отбелязаните голове са цели 29. Кристиано Роналдо има 13 и е само на гол от подобряването на рекорда на Жозе Алтафини (сезон 1962/63), Рууд ван Нистелрой (2002/03) и Лионел Меси (2011/12), които имат по 14.

"Борусия" бележи сериозен спад в сравнение с миналия сезон, когато "жълто-черните" загубиха финала на "Уембли" от "Байерн" с 1:2, но немците си остават сериозен опонент. Още повече че "белите" не се намират в добра форма напоследък и отстъпиха първото място в Примера дивизион.

Треньорът на "Реал" Мадрид Карло Анчелоти е оптимист за мача днес на "Сантяго Бернабеу".

"На 100% сме готови за срещата. Дотук се представяме добре в турнира, заедно с "Атлетико" Мадрид нямаме загуба. На "Борусия" Дортмунд ще липсва Роберт Левандовски, което е голяма загуба за тях. Германците са компактен отбор и много бързо преминават от защита в атака. Ще играем нападателно, но ще се стремим да не допуснем гол", каза преди мача италинският специалист.

Ескцентричният наставник на "Борусия" Юрген Клоп този път прие ролята на аутсайдер в мача.

"Реал" Мадрид е по-гъвкав отбор сега, отколкото през миналия сезон. Те, заедно с "Барселона" и "Байерн", са най-силните тимове в Шампионската лига. Стадионът, на който ще играем, е страхотен, атмосферата е стряскаща и ще ни трябват "топки". Няма да бъде катастрофа, ако загубим. За съжаление не сме готови да играем без Левандовски, но ще се опитаме. Да видим какво ще се получи", сподели наставникът на дортмундци.

"Реал" Мадрид спечели последното си домакинство с 5:0 през уикенда срещу "Райо Валекано", но преди това падна от "Барселона" с 3:4. "Борусия" Дортмунд също спечели последния си мач на домашната сцена - обрат от 0:2 до 3:2 навън срещу "Щутгарт".