СИМОНА РУСЕВА

“Боби Кристина Браун почина на 26 юли 2015 г. сред близките си. Тя най-сетне намери мир в Божиите ръце. Искаме да благодарим на всички за тяхната мила подкрепа през изминалите месеци.”

Това съобщение беше разпространено тази нощ по повод кончината на единствената дъщеря на легендарната певица Уитни Хюстън, родена от брака й с рапъра Боби Браун. Боби Кристина се спомина едва на 22 години. Тя беше намерена на 31 януари т. г. полуудавена във ваната на къщата си в Атланта. В безпомощно състояние с лицето надолу във водата я откри интимният й приятел Ник Гордън (25 г.).  Боби го наричаше “мой съпруг”, но двамата не са сключвали брак, твърдят осведомени. Те даже са се смятали за брат и сестра, макар не родни. Приживе Уитни беше прибрала момчето на възраст от 12 г. и го отглеждаше като свой син, но не го е осиновявала.

Боби Кристина.

Интимната връзка между младите е започнала след трагичната смърт на Уитни Хюстън (48 г.). Тя също почина след удавяне във вана през февруари 2012 г., тогава Боби Кристина изпадна в тежка депресия. Не само по това си приличат тъжните съдби на майка и дъщеря. Уитни беше пребивана от мъжа си Боби Браун, което стана причина за развода им. Според семейството дъщерята Боби Кристина също е била подлагана на жестоко насилие от страна на Ник Гордън. Дори имаше съмнения, че той я е пребил и това е довело до тежкото й състояние в банята и припадъка във ваната, но те засега не са доказани.

Причината е, че още не е разглеждана жалбата на Беделия Хейргров, адвокатката на Боби Кристина, назначена и за нейна попечителка. В жалбата се посочва също, че след настаняването в болница на Боби Кристина през януари Ник е изтеглил 11 000 долара от сметката й. 

“Не пожелавам на никого да преживее това, което преживя Боби Кристина”, написа наскоро юристката и посочи, че е предявила иск срещу Ник Гордън за 10 милиона долара обезщетение.

След продължителен престой в болница в Атланта лекарите не дадоха надежда, че младата жена ще излезе от кома. В края на юни т. г. семейството по майчина линия реши Боби Кристина да бъде преместена в хоспис, където да доживее дните си.