ЦСКА започва участието си в Югозападна "В" група срещу тима на "Струмска слава" (Радомир) на 9 август, неделя, на стадион "Българска армия". Жребият за третия ешалон бе теглен днес на стадион "Васил Левски" и за първи път предизвика огромен интерес - заради участието на ЦСКА и "Локомотив" (София).

Столичните "железничари" пък приемат "Балкан" (Варвара). Дербито между двата извадени от елита гранда е в 14-ия кръг - на Армията.

Не "Локомотив", а друг отбор се очертава като основен съперник на ЦСКА за първото място, което ще донесе влизане в "Б" група догодина - "Септември" (София). От няколко месеца клубът от столичния квартал "Красна поляна" има нов собственик в лицето на хотелиера Румен Чандъров. Той назначи за треньор Николай Митов, под ръководството на когото "Левски" конфузно изпусна титлата през 2013 г., а после отпадна от "Иртиш".

Проектът "Септември" е изключително амбициозен, със силна детско-юношеска школа и футболисти, играли в "А" група.

Дербито "Септември" - ЦСКА е във втория кръг и е много вероятно да се играе на стадион "Васил Левски", тъй като в "Драгалевци", където ще домакинства отбора на Митов, трибуната е доста малка.

Програма за 1 кръг на Югозападна "В" група

"Чико" (Бяга) - "Витоша" (Бистрица)

"София 2010" - "Велбъжд" (Кюстендил)

"Рилски спортист" (Самоков) - "Ботев" (Ихтиман)

"Беласица" (Петрич) - "Чепинец" (Велинград)

"Вихрен" (Сандански) - "Септември" (София)

ЦСКА - "Струмска слава" (Радомир)

"Германея" (Сепарева баня) - "Миньор" (Перник)

"Сливнишки герой" (Сливница) - "Пирин" (Гоце Делчев)

"Локомотив" (София) - "Балкан" (Варвара)