"Аз съм много изненадан за този интерес към това събитие". Това коментира в ефира на Нова телевизия бизнесменът Георги Самуилов, който преди дни отпразнува рождения си ден в Античния театър в Пловдив. Петролният бос предизика възмущение в града, след като до късно през нощта от театъра звучеше музика. 

"Аз се извинявам на пловдивчани за причиненото неудобство. За компенсация ще направя дарение на Античния театър, като направя изложба с цел неговото подпомагане", разкая се бизнесменът.

Той смята, че случаят се преувеличава и поясни, че е имал разрешение от общината да ползва театъра до 3.00 часа сутринта. Местната управа му позволила също да пуска музика до 2.00 часа.

"Също така искам да заявя, че гостите на това наше парти, са чужденци и сериозни бизнесмени. Ние популяризираме Античния театър на Пловдив. Защо във всичко трябва да се влага негативизъм?", учуди се бизнесменът.

Частното парти се проведе в събота. Според живеещи наблизо музиката продължила до необичайно късно. Мъж, живеещ в близост до театъра, твърди, че музиката от купона звучала до 6.00 ч. сутринта.

"Разрешението е за провеждане на фирмена презентация, а не на парти”, обясни Амелия Гешева, директор на Общинския институт "Старинен Пловдив”.

За да отпразнува рождения си ден в Античния театър Самуилов платил 2400 лв. За това, че купонът е продължил до ранните часове той щял да плати глоба.

Самуилов твърди и че сайтът "Под тепето" му поискал 20 хиляди лева, за да не публикува негативна статия за празненството му. От изданието отричат това да е истина.